Agenda

Tweede Sociaal Tuinieren dag in Groningen

Groningen
9 oktober 2021 om 00:00

Projecten in Groningen

Sociaal Tuinieren in Groningen

 

Sociaal Tuinieren in Groningen

Met Sociaal Tuinieren doorbreken we het isolement van kwetsbare mensen én zorgen we voor meer groen in de wijk. Dit doen we door het opknappen, duurzaam beplanten en regelmatig bijhouden van verwaarloosde tuinen door lokale vrijwilligers.

We hebben een kernteam met:

  • de wijkopbouwwerker van het WIJ team in Vinkhuizen
  • de maatschappelijke organisatie Missie050. Zij kennen de mensen in de wijk die hulp willen bieden
  • professioneel advies van tuinadviesbureau de Korenbloem, sterk in het onder de aandacht brengen van de meerwaarde van groen en met veel kennis van biodiversiteit en duurzaamheid.

We zijn ook enorm blij met de extra handen voor zwaar werk, tuingereedschappen en transport. We werken samen met maatschappelijke organisatie Tuin in de Stad die helpt met voorbereidend werk en  plek beschikbaar stelt voor plantdonaties.  De Hulpexpress stelt materialen en transport beschikbaar voor onze vrijwilligers.

Onderdeel van dit project is ook nazorg. Samen met Missie050 en WIJ kijken we wat mensen ná een projectdag nog nodig hebben aan hulp in de tuin. Zo bouwen we aan sociale contacten in de wijk en aan onderhoud van groen.

Ons doel is om zoveel mogelijk tuinen in de stad Groningen te ontstenen en deze onderhoudsvriendelijk en duurzaam te beplanten voor mensen die dat het hardst nodig hebben. Dit wordt gedaan door vrijwilligers met een groen hart en hart voor mensen!

We bedanken alle donateurs voor hun bijdrage aan dit project! Ook de donateurs die via onze website hebben gedoneerd voor plantjes en de zaadjes gedoneerd via “de Voedselbank voor de bijen” via the Pollinators. Zo kunnen bewoners zelf een mooi plekje zoeken voor extra bloei in de wijk!

Doen jullie mee?

Neem voor meer informatie contact op met onderstaande contactpersoon in Groningen: