BEWONERS WORDEN EMPOWERED OP EEN HELE NATUURLIJKE MANIER

‘Ik had het opgegeven,’ zei één van de bewoners., toen hij zijn hoofd om de deur stak. ‘Ik wist niet meer waar ik moest beginnen. Het benauwde me. Ik werd er moedeloos van.’

Sociaal Tuinieren heeft verschillende evenementen. Bekijk ons jaaroverzicht

Daarom had hij al meer dan 10 jaar lang niets aan zijn tuin gedaan. Tot wijkbeheerder Lisa Salhuteru van Eigen Haard hem vroeg, of hij ermee instemde dat vrijwilligers zijn tuin zouden komen opknappen. De vrijwilligers van Sociaal Tuinieren, een project dat al jaren geleden door Eigen Haard is omarmd. Hij wilde dat heel graag.

De vrijwilligers gingen aan de slag, op veilige afstand van bewoner R. En van elkaar. Het was een enorme klus om het dode hout te verwijderen. Nadat R. Een tijdje had staan kijken naar de zwoegende vrijwilligers, besloot hij zelf een handje te komen helpen.

Het gebeurt vaak dat bewoners niet alleen uit hun isolement, maar ook uit een gevoel van lethargie en machteloosheid worden gehaald. Door de actieve en vrolijke vrijwilligers in de tuin voelen ze dat ze zelf ook iets willen en kunnen bijdragen. Zo empowert Sociaal Tuinieren op een hele natuurlijke manier de mensen om wie het gaat. Zonder dat het als ‘hulpverlening’ voelt voor hen. Het gaat gewoon vanzelf.