DONEER UW MOOIE OVERTOLLIGE PLANTEN AAN EEN KWETSBARE BEWONER

De meeste tuinen die opgeknapt worden met het sociaal tuinieren project worden eerst aangepakt met basisonderhoud: snoeien (klimop, snelgroeiende heesters en coniferen), ongewenste onkruiden wieden (vooral gras) en dode planten verwijderen.
Sierplanten worden gespaard: rozen, hortensia, buxus, sterke vaste planten en kleine bomen.

Op de vrijgekomen ruimtes tussen de bestaande beplanting worden vervolgens nieuwe planten aangeplant. Dit zijn sterke, onkruidvrije, onderhoudsarme sierplanten. Sterke woekeraars zijn niet geschikt (beperkte worteluitloop kan wel) en met een max. Hoogte van 1,5 m.

Er wordt gestreefd naar insecten-en vogelvriendelijke soorten, seizoensbeleving en als gezegd weinig onderhoud. Bijvoorbeeld: vrouwenmantel, asters, gewone duizendknoop, tuingeraniums, hertshooi, lavendel, potentilla, tuinfuchsia, schoenlappersplant, sedum, herfstanemonen etc.etc. Zoveel mogelijk variatie!

Uw overtollige planten zijn van harte welkom in de verwaarloosde tuinen van bewoners die zelf hun tuin niet meer kunnen onderhouden!

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de gedoneerde planten en de locatie qua bodem en zonlicht.

Uw planten kunnen in dozen en zakken klaargezet worden, onze vrijwilligers kunnen het aanbod niet uitgraven. De planten worden dan opgehaald op afspraak. Uw hulp bij de herplant is ook van harte welkom.
Neem gerust contact met ons op voor nader overleg met een vestiging van Present bij u in de buurt, zie ‘Locaties’ op deze website of robertien@sociaaltuinieren.nl