Groene Vingers

In groene vingers komen vrijwilligers aan het woord die meewerken aan projecten van Sociaal Tuinieren. Sommige met echte groene vingers en anderen met een grote dosis enthousiasme.  

Deze keer: Jory Vandewall uit Houten 

(lees hieronder verder 🔽)

 

🌿Hoe kom je bij Sociaal Tuinieren?🌿 
Via de lokale vrijwilligersbank heb ik me tijdens de coronatijd aangemeld voor een sociaal tuinieren project in Houten. Daarna ben ik gevraagd om vaker mee te helpen. En dat doe ik graag.  
De reden dat ik meedoen met Sociaal Tuinieren is tweeledig: ik vind het leuk om anderen te helpen, en ik tuinier graag. Sociaal Tuinieren is daarin een win-win. Inmiddels heb ik tussen de 5 en 10 projecten meegedaan.  

🌱Wat is het leukste aan Sociaal Tuinieren?🌱 
Met een groep mensen kan je een tuin in een middag aardig opknappen. Het is mooi het resultaat te zien, en dat de bewoner er zo blij mee is. Een van de mooiste klussen was één van de eerste die ik heb gedaan. Het was een goed aangelegde tuin die door omstandigheden was verwaarloosd. De bewoner was duidelijk in zijn nopjes aan het einde van de middag! 

Een groene tuin is een prettige plaats om te zijn en tuinieren is een bezigheid waarbij je kunt aarden, twee grote voordelen van tuinieren en een groene tuin.  

🌾Welk gereedschap is onmisbaar in de tuin?🌾 
Mijn handen. Waarom? Dat spreekt vanzelf.