GESLAAGDE TUINOPKNAPDAG IN DE HEGGERANKWEG, AMSTERDAM NOORD

April doet wat hij wil…tijdens de tuinopknapdag in de Heggerankweg in Noord op 2 -4 konden we rekenen op de laatste droge dag voordat het winterse weer ons daarna zou verrassen. Met 10 enthousiaste heel diverse vrijwilligers hebben we met het Sociaal Tuinieren project een aantal voortuinen waar lege plekken waren ontstaan, opnieuw ingeplant met sterke planten.

Van te voren hadden Sanna Bakker (Eigen Haard) en Robertien Aberson (St.Present/Sociaal Tuinieren) de wensen van de bewoners opgenomen. Per tuin gingen 2 vrijwilligers aan de slag. Sommige deelnemers hadden ervaring met tuinwerk in combinatie met een praatje met de bewoner: ‘Ik doe dit werk graag en ik vind het leuk als ik er ook wat van leer’. Een vrijwilliger had zijn muziekbox mee genomen en dat gaf een extra boost aan de pittige klus om eerst de tuin te ontdoen van gras en daarna alle planten aan te planten: een echte make-over. Een bewoonster was erg blij dat haar tuintje weer vol met planten werd gezet. Ze lachte voortdurend terwijl ze het werk volgde en dat werkte aanstekelijk op de hulpverleners en voorbijgangers.

Eigen Haard verzorgde tussendoor wat drinken en koek en vrijwilliger Kees de Boer van Present had de gereedschappen geregeld. De nieuwe vrijwilligers zeiden achteraf dat ze het een leuke ervaring hadden gevonden.

Het tuinseizoen is net gestart, helpende handjes zijn altijd welkom!

(Verslag: Robertien Aberson)