GOED BEZIG IN 2023!

Het weer werkte misschien niet altijd mee dit voorjaar, maar dat maakt het enthousiasme voor Sociaal Tuinieren er niet minder op. Wat is er al veel getuinierd de afgelopen twee maanden. Door heel Nederland waren er al meer dan 20 evenementen.

Variërend van de aanpak van één grote tuin, tot projectdagen waar meer dan 10 tuinen werden aangepakt, tot balkon tuinieren. En er zijn nog eens meer dan 20 projectdagen in voorbereiding.

En het Sociaal Tuinieren-virus blijft toeslaan. In onder andere Ede, Heereveen en Maasluis wordt een eerste pilot voorbereid. Op een aantal locaties zijn de trekkers van Sociaal Tuinieren opgevolgd door nieuwe projectcoördinatoren, die minstens zo enthousiast zijn als hun voorgangers. En in Cuijck heeft een welzijnspartij, met een groep studenten een project opgezet. De aanpak is overal uniek, maar altijd gericht op vergroening en eenzaamheid doorbreken. 

We horen bij de landelijke stichting veel inspirerende verhalen en doen ons best om die met iedereen te delen; van de tuinenfestivals in Enschede (24 tuinen in 3 dagen), tot de supercirculaire aanpak in Rotterdam, tot de inzet van bewoners van de vluchtelingenboot en tuinambassadeurs van Steenbreek in Gouda en Present Haarlem die in Bloemendaal projecten doet.
Lees hier een stukje over de twee mooie evenementen in Utrecht en hier over Sociaal Tuinieren als onderdeel van een buurtfeest in Ridderkerk.