GROENE AANDACHT IN POELENBURG

De tweede Sociaal Tuinierendag van dit jaar in Zaandam was weer echt een feestje! Poelenburg is een wijk met veel kwetsbare mensen, die af en toe wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Circa 30 vrijwilligers knapten samen acht tuintjes op voor de bewoners die zichtbaar genoten van de gezelligheid en de hulp. De oudste vrijwilliger was 74 en de jongste was 18. De Stichting New-Bees was er ook weer bij. Met maar liefst 8 vrijwilligers dit keer. Er was een onvoorstelbare hoeveelheid planten gedoneerd door Ranzijn Tuin & Dier, De Nederlandse Tuinenstichting, buurttuin de Groene Oase en via crowdfunding. Niet alle planten vonden een plekje in de acht tuintjes. Een paar omwonenden die zelf graag tuinieren namen met liefde wat planten in ontvangst om de buurt nog meer te vergroenen. En wat er daarna nog over was ging mee naar de Groene Oase, waar de planten nu rustig staan te wachten op de volgende Sociaal Tuinierendag.

De bewoners hadden voor allerlei heerlijkheden gezorgd zoals spekkoek, Surinaamse cake en soatosoep. De vrijwilligers en bewoners genoten volop en er werd veel gelachen en gepraat. Door al dat lekkers bleef er nogal wat over van de uitstekende lunch die woningstichting Parteon weer had verzorgd. De broodjes en krentenbollen werden dankbaar aanvaard door de jongerenopvang van het Leger des Heils. En zo was het een prachtige dag voor heel veel Zaankanters! In deze infographic staan de resultaten op een rijtje.

Ook de media toonde veel interesse in deze mooie dag. RTV Noord Holland publiceerde een leuk artikel en filmpje en in het Noord Hollands Dagblad verscheen de volgende dag dit mooie artikel.