Opening Logeertuin Culemborg

Op vrijdag 11 oktober opent Present Culemborg officieel de Logeertuin. Het afgelopen jaar zijn ze met hulp van diverse vrijwilligers aan het werk geweest om de logeertuin aan te leggen.  

De logeertuin is een plek waar gedoneerde planten logeren, totdat ze in een andere tuin worden geplant. De ene inwoner heeft een tuinplant over, waar een andere inwoner blij mee kan zijn. De optie om gratis onderhoudsarme planten te kunnen krijgen uit de Logeertuin kan de drempel verlagen om de tegels uit je tuin te halen of om te voorkomen dat inwoners hun tuin gaan betegelen. De logeertuin is een initiatief van stichting Present en ElkWelzijn en dankzij alerte reactie van de wijkmanager Fikretta Ibrahimovic mogelijk geworden op de grond, die vrij kwam achter de school de Distelvlinder (naast de tuin van de moestuinopa’s). Zo stimuleren we de beweging om zowel om te zien naar elkaar als naar een milieuvriendelijke oplossing voor een onderhoudsarme tuin.

Het voornemen is om op 11 oktober een tuin te onttegelen (tegelwippen) en planten uit de Logeertuin daar een nieuwe plek te geven.