PROEFTUIN VOOR DE LANDELIJKE UITROL VAN SOCIAAL TUINIEREN

In een andere tuin was inmiddels een groepje vrijwilligers aan het werk gegaan om ook deze wilde tuin op te knappen, en hem tegelijkertijd wel mooi groen te houden. Ze vonden een mierennest en een mollengat in de tuin.

Het concept Sociaal Tuinieren wordt momenteel in heel Nederland uitgerold. Tijdens deze corona-proof pilot deed in dat kader ook een vertegenwoordiger van Present Houten, mee. Het was haar eerste Sociaal Tuinieren praktijkervaring. Ze heeft veel geleerd en vooral: ervaren welke magie ontstaat tussen vrijwilligers onderling en tussen vrijwilligers en hulpvrager in de loop van zo’n projectdag.
Buurtbewoners en voorbijgangers reageerden opgetogen op het opknappen van deze hoektuin, die heel erg in het zicht ligt en die na afloop een totaal ander aanzicht aan de wijk gaf.

Mooi werk mattie! Zei de voorbijganger tegen één van onze vaste vrijwilligers, die zo vaak mogelijk met deze projectdagen meedoet vanwege het menselijk contact, de gezelligheid en de voldoening die het geeft om je voor andere mensen in te zetten.