SOCIAAL TUINIEREN UTRECHT

Present Utrecht is een van de locaties waar al jaren met veel enthousiasme Sociaal Tuinieren wordt uitgevoerd. Ook de tijdelijke projectcoördinator Joëlle van Westrene omarmde Sociaal Tuinieren en kreeg het voor elkaar om in april twee projectdagen te organiseren.


Op 22 april knapten 20 vrijwilligers 4 tuinen op in Utrecht Lunetten. Robertien Aberson van de Stichting Sociaal Tuinieren zorgde voor 60 planten, waaronder framboos, Japanse wijnbes- en witte aalbessenplanten. Groene energieleverancier Groenpand schonk een aantal fruitbomen.

Op 29 april werden er in de Rivierenwijk/Dichtersbuurt 2 tuinen opgeknapt met 12 vrijwilligers. Wederom met fruitbomen van Groenpand, 55 planten via Robertien, maar dit keer ook met donaties uit het eigen netwerk: 25 stekjes met bodenbedekkers en 10 planten via facebook.


Zo is Utrecht weer een stukje groener en socialer geworden! Laten we hopen dat Joëlles opvolger weer net net zo enthousiast wordt en verder gaat met het vergroenen van, en tegengaan van eenzaamheid in Utrecht door Sociaal Tuinieren.