SUCCESVOLLE BOLLENPLANT-ACTIE VOOR DE HEGGERANKWEG, AMSTERDAM-NOORD

Op 24 november 2020 is een heel speciale Sociaal Tuinieren middag georganiseerd in de gehele Heggerankweg: voorjaarsbollen planten en cadeau geven aan alle adressen in de straat.

Het initiatief voor deze herfst-actie kwam van Woningstichting Eigen Haard (EH) en Sociaal Tuinieren. In het zuidelijke deel van de straat, de woningen van EH, worden een groot deel van de tuinen waar bewoners daar zelf niet toe in staat zijn, al enige jaren onderhouden vanuit Stichting Present/het Sociaal Tuinieren project in nauwe samenwerking met wijkbeheerder Sanna Bakker van EH.

Voor deze actie wilden de 2 andere woningstichtingen van de Heggerankweg, Rochdale en Stadgenoot, ook graag aansluiten. Vooraf hadden alle adressen bericht ontvangen dat op deze datum bollen uitgedeeld zouden worden en dat bewoners hulp en advies bij het planten konden krijgen. De 3500 bollen (tulpen, narcissen en sieruien) werden bij een biologische kweker besteld en vervolgens handmatig! Verdeeld in zakjes voor de 300 adressen plus extra voor de vrijwilligers.

Mede door het mooie herfstweer werd deze actie een groot succes.

De 12 vrijwilligers van Present deelden deur aan deur de zakjes uit en hielpen bewoners met planten. Bewoners die zelf konden planten vroegen soms wel even advies over hoe diep je de bollen moest zetten. “Wat een leuke verrassing, ik ben er speciaal voor thuisgebleven’ zei een enthousiaste oudere dame, ‘ik heb vroeger altijd bolletjes geplant, maar nu kan ik niet meer goed bukken’.

Bij de adressen waar bewoners niet thuis waren werden de zakjes aan de deur gehangen. De vrijwilligers vonden deze tuinklus erg leuk en waren ook blij met hun bolletjes. ‘ Ik ga ze in een bak zetten op mijn balkon, want ik heb geen tuin’, vertelde een jonge studente. Ook de stagiaires van Present en de wijkbeheerders van Stadgenoot en Rochdale hielpen mee.

Het resultaat van alle inspanning zal in het voorjaar te bewonderen zijn!