WAT DOET DE STICHTING SOCIAAL TUINIEREN?

Stichting Sociaal Tuinieren stimuleert dat er in heel Nederland Presentstichtingen en andere lokale organisaties aan de slag gaan met Sociaal Tuinieren. Het doel? Een groene leefomgeving en minder eenzaamheid. Door landelijke publiciteit te geven aan het mooie concept en de gezamenlijke acties van de lokale organisaties, proberen we nog meer partijen enthousiast te maken en nog meer kwetsbare mensen en vrijwilligers te bereiken.

Onze stichting adviseert bij fondsenwerving of het schrijven van een projectplan, we bieden hulp bij het bereiken van lokale partners zoals woningcorporaties, gemeenten of groeninitiatieven.  We ontwikkelen en delen kennis over vergroening, biodiversiteit of tuinontwerp en over de verankering van Sociaal Tuinieren in dorpen en wijken. Wij geven één op één advies, organiseren kennisdeelsessies, ontwikkelen standaard- en voorbeeldmateriaal of leggen contact tussen organisaties die samen Sociaal Tuinieren kunnen vormgeven.

 

Eind 2022 waren er maar liefst 35 lokale Presentstichtingen actief bezig met Sociaal Tuinieren. Tijdens feestelijke projectdagen geven groepen vrijwilligers tuinen van ouderen of andere mensen met een kwetsbaarheid, een grondige make-over. De bewoners en vrijwilligers beleven een leuke dag en de tuineigenaar heeft aan het eind weer een fijne opgeknapte en groenere tuin om van te genieten.

De lokale Presenten zijn alweer druk bezig met het plannen van nieuwe acties. Bijvoorbeeld tijdens NL.doet op 10 en 11 maart.

Wil jij ook Sociaal Tuinieren? Neem contact op met onze stichting via info@sociaaltuineren.nl.

Of kijk hier of er in jou gemeente al organisaties actief zijn.